Runder stoofpot

Ingrediënten voor 4 personen

  • Runderlappen 2 kilo
  • Uien 2 stuks
  • Basterdsuiker (donker bruin) 50 gram
  • Bier 1 flesje
  • Runderbouillon 2 blokjes
  • Rozemarijn paar takjes
  • Thijm paar takjes
  • Laurierblaadjes 2 stuks
  • Kruidnagel 4 stuks
  • Jeneverbes 4 stuks
  • Kaneel flinke snuf
  • Knoflook 2 teentjes
  • Zilveruitjes 3 eetlepels
  • Peper en zout
  • Olijfolie/roomboter

Bereiding

  1. Runderlappen droogdeppen en in dobbelstenen snijden
  2. Bestrooien met peper en zout
  3. Uien snijden
  4. Knoflook fijn snijden
  5. Voeg olijfolie en roomboter toe aan de pan en breng de pan op temperatuur
  6. Voeg het vlees in gedeelten toe en bak het mooi bruin
  7. Haal het aangebraden vlees uit de pan en zet apart
  8. Voeg de uien en knoflook toe en fruit dit aan
  9. Voeg alle kruiden en overige ingrediënten toe
  10. Breng geheel aan de kook en voeg nog wat water toe
  11. Voeg het vlees toe aan de pan
  12. Breng het geheel tot aan de kook en laat het geheel zachtjes ca. 2 uur pruttelen - zo nu en dan roeren of
  13. Zet de pan in een voorverwarmde oven net onder de 100C
  14. Wanneer het vlees gaar is het vlees uit de pan halen
  15. De kruiden eruit halen
  16. Geheel op het vuur zetten en lekker in laten koken zodat je een mooie homogene saus krijgt - je kunt eventueel een papje maken van maizena en toevoegen om een dikkere jus te krijgen
  17. Vervolgens het vlees toevoegen en eventueel op smaak brengen met peper en zout

 

 

NEEM CONTACT OP

RELAXEN EN CULINAIR GENIETEN! bed&breakfast,- vriendinnen,- culinair,- of BBQ arrangement