lasagne met gehakt, witte kool, salie en tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • Rundergehakt 500 gram
  • Ui 1 stuks
  • Witte kool 250 gram
  • Salie ca. 5-6 blaadjes
  • Droge witte wijn 125 ml
  • Roomkaas 200 gram
  • Nootmuskaat, peper & zout
  • Lasagne (vers) uit het koelvak 1 pakje
  • Gepelde tomaten 2 blik
  • Knoflook 2 teentjes
  • Runderbouillon 1 blokje
  • Boter 40 gram
  • Bloem 25 gram
  • Volle melk 250 ml
  • Parmezaanse kaas 125 gram
  • Cognac 1 borrelglas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Gehakt met witte kool en salie:
  2. Snipper de ui
  3. Snijd de witte kool
  4. Snijd de salieblaadjes fijn
  5. Scheut olijfolie in een pan en fruit de ui
  6. Voeg gehakt, witte kool en salie toe
  7. Gehakt "bakken" en geheel goed doorroeren
  8. Afblussen met witte wijn
  9. Roomkaas toevoegen en op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout
  10. Tomatensaus:
  11. Knoflook fijn snijden
  12. Olijfolie in een pan en knoflook glazig fruiten (pan niet te heet!)
  13. Runderbouillon tablet toevoegen - los roeren
  14. Gepelde tomaten toevoegen
  15. Geheel goed doorroeren en ca. 15 minuten laten pruttelen
  16. Kaassaus:
  17. Parmezaanse kaas raspen
  18. Roomboter in een pan laten smelten
  19. Bloem toevoegen en goed doorroeren en ca. 1 minuut laten garen
  20. Koude melk in 1x keer toevoegen en goed doorroeren zodat er een mooie gladde saus ontstaat
  21. Cognac en kaas toevoegen
  22. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat fijngesneden salie toevoegen
  23. Opmaak lasagne:
  24. Ovenschaal invetten met olijfolie en oven voorverwarmen op 175C
  25. 1e laag gehakt en witte kool mengsel + klein beetje kaassaus
  26. 2e laag lasagne
  27. 3e laag tomatensaus; dit herhalen tot gehakt witte kool en tomatensaus op is
  28. Laatste laag lasagne en dan aftoppen met de overige kaassaus
  29. Geheel ca. 30 minuten in de oven zetten

NEEM CONTACT OP

RELAXEN EN CULINAIR GENIETEN! bed&breakfast,- vriendinnen,- culinair,- of BBQ arrangement