Groene curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • Kippendij 4 stuks
  • Ui 1 stuks
  • Paprika (geel) 1 stuks
  • Sperziebonen 200 gram
  • Doperwten (diepvries) 100 gram
  • Kokosmelk 400 ml = 1 blikje
  • Komijn 1 theelepel
  • Knoflook 2 teentjes
  • Garam masala 1 theelepel
  • Kerrie kruiden 1/2 theelepel
  • Korianderzaad 1 theelepel
  • Kardemonpeulen 2 stuks
  • Citroen 1 stuks
  • Rode peper 1 stuks
  • Gember ca. 1 cm
  • Zout
  • Kokosolie (of olijfolie)

Bereiding

  1. Currypasta:
  2. Was de citroen en rasp de schil
  3. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten en snijd fijn
  4. Schil de gember en rasp
  5. Maak de kardemonpeulen open en vang de zaden op - bewaar
  6. Snijd knoflook fijn
  7. Doe alle ingrediënten: komijn, knoflook, garam masala, kerriekruiden, korianderzaad, kardemonzaden, citroenceste, rode peper em gember in een vijzel en vijzel dit fijn tot een pasta of doe de kruiden in een keukenmachine en draai er een pasta van
  8. Voeg eventueel een beetje kokosolie toe om een "smeuïg" geheel te krijgen
  9. Snijd de kippendij in blokjes
  10. Punt de sperziebonen en halveer deze zo nodig
  11. Snipper de ui fijn
  12. Snijd de paprika in blokjes
  13. Doe kokosolie in de pan en voeg de currypasta
  14. Fruit de currypasta zodat de smaken en geuren vrij komen
  15. Voeg de kippendij blokjes toe en een klein beetje zout voor de smaak
  16. Voeg de groenten toe: ui, paprika en sperziebonen en roerbak
  17. Na ca. 5 minuten voeg je de kokosmelk toe en roer je het geheel goed door
  18. Breng op smaak met zout en eventueel een drup citroensap
  19. Op het laatst de doperwten (ontdooid) toevoegen en doorroeren
  20. Serveer met basmati rijst en zuur van komkommer

Zuur van komkommer

  1. Komkommer met kaasrasp in schijfjes snijden
  2. Azijn (ca. 200ml) tezamen met 2 eetlepels suiker tot aan de kook brengen totdat suiker is opgelost
  3. Theelepel sambal toevoegen en geheel goed doorroeren
  4. Proeven: zo nodig nog beetje azijn, suiker en/of sambal toevoegen
  5. Gesneden komkommer toevoegen en goed doorroeren
  6. Afgedekt in koelkast zetten - gekoeld serveren bij de curry

NEEM CONTACT OP

RELAXEN EN CULINAIR GENIETEN! bed&breakfast,- vriendinnen,- culinair,- of BBQ arrangement