Koude aspergesoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • Asperges 300 gram
  • Kippenbouillon (blokjes) 150 ml
  • Crème fraiche 50 ml
  • Room 50 ml
  • Zout/peper en nootmuskaat Naar behoefte
  • Basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Pan met water en zout opzetten en aan de kook brengen
  2. De asperges met een dunschiller schillen en de houtachtige delen verwijderen en de asperges in stukjes snijden
  3. Asperges in kokend water laten zakken; aan de kook brengen en vervolgens het van het vuur afhalen en met deksel wegzetten (ca. 12-15 minuten)
  4. Het water van de asperges bewaren en hiervan kippenbouillon maken middels bouillonblokjes (1 blokje is goed voor een ½ liter)
  5. De asperges met de bouillon pureren in de blender tot het geheel glad is
  6. Geheel af laten koelen
  7. Crème fraiche en room toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
  8. Geheel nog 1 uur af laten in koelkast
  9. Basilicumblad heel erg dun snijden

 

De koude soep in glaasjes schenken en afgarneren met de basilicumreepjes

NEEM CONTACT OP