Aardbeien couli met citroenijs
Fris, fruitig en een tikje ondeugend
Ik hou van desserts die niet te zwaar zijn maar wel boordevol smaak zitten. Deze aardbeiencouli met citroenijs is daar een mooi voorbeeld van. Fris, fruitig en stiekem een beetje ondeugend door die scheut limonchello.
De aardbeien pureer ik tot een zacht soepje, breng het op smaak met citroen en suiker, en serveer het met een bol citroenijs in het midden. Afmaken met wat fijngesneden munt en je hebt iets dat iedereen wil proeven.
Het is snel gemaakt, lekker licht en perfect als afsluiter van een zomerse avond. En als je nog een restje overhoudt... dat komt vast goed.
Ingrediënten voor 4 personen
- Aardbeien - 500 gram
- Limonchello - scheutje
- Suiker - 1 theelepel
- Citroensap - paar druppels
- Citroenijs - 4 bollen
- Munt blaadjes
Bereiding
- Aardbeien met kroontjes wassen
- Kroontjes verwijderen
- De aardbeien in de keukenmachine of blender fijnmaken tot er een "soepje" ontstaat
- Suiker, scheutje limonchello, en kleine beetje verse citroensap toevoegen - op smaak brengen naar wens
- Muntblaadjes oprollen en fijn snijden
- De couli (aardbeiensoepje) in een diep bord doen.
- In het midden een bolletje citroenijs en hierover de fijngesnipperde munt strooien