B&B Bedstayop8 – Waar BBQ, culinaire beleving en ontspanning samenkomen
Bij Bedstayop8 beleef je méér dan alleen een overnachting. Hier draait het om BBQ’en, koken, eten en ontspannen in goed gezelschap. Of je nu wilt (leren) BBQ’en, genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon tot rust wilt komen – bij ons kan het allemaal, en alles onder één dak.
Onze sfeervolle serre biedt uitgebreide mogelijkheden om te BBQ’en en samen te genieten van heerlijke gerechten. Op de benedenverdieping bevindt zich een professionele kookstudio waar regelmatig inspirerende BBQ en kookworkshops worden gegeven. Hier kun je nieuwe BBQ en kooktechnieken leren en samen de vruchten van je werk proeven.
Op de bovenverdieping wachten twee smaakvol ingerichte appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Buiten ligt een ruime, groene tuin met knusse zitplekjes, een verfrissend zwembad en een sauna. Dé plek om even helemaal tot rust te komen en te genieten van wat echt belangrijk is.
Mijn avontuur begon twintig jaar geleden, toen ik zelf kookworkshops volgde bij een kookstudio.
Het was een geweldige ervaring! Koken was al mijn hele leven een passie, en met een eigen kookstudio kreeg ik de kans om van mijn hobby mijn werk te maken.
In de schuur naast de boerderij waar ik met mijn gezin woon, liet ik een professionele keuken bouwen. Dit was het begin van iets moois. Ik startte met het geven van kookworkshops en organiseerde ook feesten en bruiloften. Mijn grootste drijfveer is om iedereen met een glimlach naar huis te laten gaan.
“Ik doe het voor die positieve vibe, het plezier dat je ervaart, het genieten van heerlijk eten en drinken, en om ballast los te laten.”
Tien jaar later breidde ik mijn kookstudio uit met een B&B, wat de perfecte combinatie bleek te zijn.
Na de verwoestende brand van 2014-2015 besloot ik vastberaden door te gaan met dit concept. In 2016 opende ik de nieuwe kookstudio en B&B, en het resultaat was een enorm succes.
In 2022 was het tijd voor een nieuwe wending. Ik ruilde het geven van kookworkshops in voor BBQ-workshops. Sinds 2018 ben ik trots om mezelf Pittmaster en Braaimeester te mogen noemen, en ik vind het geweldig om deze vaardigheden te delen met mijn gasten.
Bedstay verwijst naar de oude Drentse bedstee.
De kookstudio heette Kookpub, wat de half Nederlandse, half Engelse schrijfwijze verklaart. Het getal 8 in onze naam is ons huisnummer; hier kunnen 8 gasten logeren en bieden we 8 verschillende arrangementen aan. Dit idee kwam tot leven tijdens de pandemie.
“Ik hoefde de deur niet te sluiten, maar kon geen workshops geven. Om mijn passie voort te zetten, liet ik mijn creativiteit de vrije loop in de keuken, waar ik volop culinaire gerechten mocht bereiden voor onze gasten.” Zij vonden dit geweldig en genoten van de mogelijkheid om toch “uit eten” te gaan.
Dit leidde uiteindelijk tot ons unieke concept.
Als kind was ik altijd in de weer met de koelkast; ik roofde hem leeg en ging aan de slag in de keuken.
Het resultaat? Een ontplofte keuken, maar wel vol heerlijke gerechten en blije smaakmakers! Mijn moeder, die op haar 90ste nog steeds geweldig kookt, heeft me niet voor niets met dit talent gezegend.
Later werden het vooral mijn vrienden die me stimuleerden om iets te doen met mijn kookkunsten. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van mijn eigen kookstudio. Het is voor mij een waar genot om van niets iets te maken.
“Ik blader graag door kookboeken voor inspiratie, maar het strikt volgen van recepten… dat doe ik liever niet. Voor mij zijn recepten meer een leidraad. Op die manier creëer ik de meest verrassende en heerlijke gerechten, waar mijn familie en natuurlijk mijn gasten volop van genieten.”
Mijn BBQ-avontuur begon jaren later, toen ik een BBQ-feest in de tuin organiseerde. Een Amsterdamse slager, die op dat moment te gast was, vond het bijzonder dat er een vrouw achter de BBQ stond die ook nog eens wist wat ze deed.
Dat besefte ik op dat moment nog niet volledig; als kok kende ik de basis, maar ik wilde mijn BBQ-skills graag verbeteren.
Samen met de spin in het web, Jeanette Rijnbeek, volgde ik een cursus bij BBQ-expert Harry Havinga, en met succes! Sinds het behalen van mijn BBQ-diploma in 2018 mag ik mezelf de eerste vrouwelijke Pittmaster en Braaimeester van het Noorden noemen.
Pittmaster & braaimeester
Lid van Horeca Nederland
Ambassadeur van Geopark De Hondsrug