Het ontstaan van Kookstudio ''De Kookpub''
Het begon allemaal met een kriebel… Een kriebel die ontstond tijdens het volgen van kookworkshops. Toen de kinderen eenmaal naar school gingen, ontstond er ruimte. En precies op dat moment viel alles op z’n plek.
Met aanmoediging van vrienden en familie groeide het idee: een eigen kookstudio. In mei 2004, net terug van een vakantie op Ameland met de kinderen, stond daar plotseling de rode keuken. Een droom kwam tot leven. Ik voelde me enorm trots, maar ook enorm zenuwachtig, want nu werd het echt.
De opstart van De Kookpub verliep niet zonder hobbels. Mijn vaste hulp kreeg een nieuwe baan, maar bracht mij in contact met iemand anders. Dat bleek een schot in de roos. Een betere rechterhand voor de start en groei van De Kookpub had ik mij niet kunnen wensen. Ik leerde enorm veel over het overbrengen van kookkennis én over hoe je een workshop leuk én leerzaam houdt.
Culinair plezier voor iedereen
In de jaren die volgden mocht ik talloze gasten ontvangen. Mensen zonder kookervaring die zichzelf tot sterrenchef kroonden, dames die geen idee hadden hoe je een aardappel schilt, en groepen mannen die begonnen als “jonge honden” en nu succesvolle ondernemers zijn. Nog steeds kijken ze met plezier terug op de workshops. Vooral het etiquettegedeelte heeft velen geholpen in hun loopbaan én aan tafel.
Het is prachtig om te zien hoe koken verbindt én inspireert. En ik voel me dankbaar dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.
Terugslag en doorstart
De jaarwisseling van 2014 naar 2015 betekende een dieptepunt: een brand vernietigde letterlijk alles. De ziel en zaligheid van De Kookpub ging in vlammen op. Maar ik gaf niet op. Ik pakte mezelf op en begon opnieuw.
De nieuwe Kookpub is inmiddels uitgegroeid tot een warme plek waar weer volop wordt gekookt, geleerd én gelachen. We ontvangen groepen, bedrijven en kookliefhebbers van alle niveaus.
Van koken naar BBQ-specialist
Sinds een aantal jaar hangen nu deze diploma's aan de muur: ik ben nu gecertificeerd Pittmaster én Braaimeester als eerste vrouw in de drie Noordelijke provincies! Dat betekent dat ik nu volop BBQ-workshops geef en mijn passie voor buitenkoken kan delen met anderen.
We We werken met een prachtige mix van BBQ-tools: van de Afrikaanse Braai tot kamado’s, gas-BBQ’s, een Joy stove en een driepoot met Dutch oven. Hiermee verzorgen we complete BBQ-workshops, vol smaak, vuur en plezier.
Koken voor onze gasten bij Bedstay op 8
Naast de kookstudio kook ik met veel plezier voor de gasten van onze Bed & Breakfast. Iedere maaltijd is een feestje op zich. Ook gasten met dieetwensen, allergieën of voorkeuren zoals vegetarisch of veganistisch worden bij ons verrast met een smakelijk én passend menu.
Waar ik vroeger nog zenuwachtig werd van een vegan verzoek, geniet ik nu juist van de uitdaging. Mijn doel? Iedere gast blij maken met aandacht, creativiteit en smaak. Want ook met een dieet mag jouw verblijf een culinair feestje zijn. Jij laat je zorgen los, wij zorgen voor jou.
Ben je benieuwd naar de sfeer in De Kookpub of wil je zelf ervaren hoe leuk (en lekker!) een kook- of BBQ-workshop kan zijn? Of wil je tijdens je verblijf in onze B&B verrast worden met een menu op maat?
Neem contact op voor de mogelijkheden of boek direct jouw culinaire beleving.