Bruchetta met rode biet en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • Rode bieten (gekookt) 500 gram
  • Mosterdzaad 4 eetlepels
  • Aceto balsamico 1/2 dl
  • Jus d'orange 1/2 dl
  • Geleisuiker 200 gram
  • Bietensap naar behoefte
  • Rood pepertje 1 stuks
  • Kruidnagel snufje
  • Zout 1/2 theelepel
  • Stokbrood
  • Zachte geitenkaas

Bereiding

Marmelade:

  1. Rood pepertje heel fijn snijden
  2. De aceto balsamico, jus d'orange, geleisuiker, mosterdzaad, rood pepertje, kruidnagel en zout opkoken tot een emulsie
  3. De rode bieten in plakjes snijden van ca. 3/4 mm - eventueel met de snijmachine
  4. Daarna de rode bieten brunoise snijden = heel fijne dobbelsteentjes
  5. De rode bieten toevoegen aan de emulsie en aanvullen met rode bietensap tot de bieten net niet onder staan
  6. 30-45 minuten rusten laten koken/sudderen
  7. De marmelade op smaak brengen met peper en zout en eventueel een klein scheutje balsamico creme

 

  1. Oven voorverwarmen op 180˚C
  2. Stokbrood in plakjes snijden en besprenkelen met olijfolie, peper en zout
  3. Afbakken in de oven - ca. 8-10 minuten
  4. Af laten koelen op een rooster
  5. De bruchetta besmeren met de rode bieten marmelade
  6. De geitenkaas erover heen brokkelen
  7. Afgarneren met een toefje rucola sla
  8. Heerlijk als voorgerechtje of voor bij de borrel

 

P.s.: de overgebleven marmelade in schoon jampotje overdoen en in de koelkast bewaren voor de volgende keer!

NEEM CONTACT OP