Chocolade taart

Ingrediënten 1 taart

  • Roomboter 200 gram
  • Chocolade - puur 200 & 100 gram
  • Chocolade - melk 100 gram
  • Eieren 4 stuks
  • Basterdsuiker - donker bruin 200 gram
  • Zelfrijzend bakmeel 150 gram
  • Slagroom 100 ml

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 175˚C
  2. Roomboter in blokjes snijden
  3. 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade verbrokkelen
  4. Boter tezamen met de chocolade zachtjes laten smelten in een pan met een dikke bodem - mag niet koken (eventueel au bain marie)
  5. Geheel af laten koelen
  6. De eieren met een mixer lichtgeel opkloppen
  7. De basterdsuiker en een snufje zout toevoegen en door de eieren mixen
  8. Het afgekoelde chocolade mengsel vermengen met het eimengsel
  9. Het zelfrijzend bakmeel zeven en voorzichtig door het ei/chocolademengsel spatelen totdat alle meel opgenomen is
  10. Een springvormbodem (24 cm doorsnee) bekleden met vetvrij papier en de zijwanden invetten met roomboter
  11. Het chocolademengsel overdoen in de springvorm en de bovenkant met een spatel gladstrijken
  12. De springvorm in het midden van de oven zetten en de taart in 20-25 minuten afbakken - de bovenkant is stevig maar de binnenkant mag nog beetje "nat" zijn
  13. De taart op een rooster af laten koelen; minimaal 1 uur
  14. De taart omkeren op een schaal en het vetvrije papier verwijderen
  15. 100 gram pure chocolade tezamen met 100 ml slagroom laten smelten in een pan met dikke bodem
  16. Geheel iets laten af laten koelen
  17. De gesmolten chocolade over de taart gieten en over de taart uitstrijken
  18. Taart eventueel opmaken met geraspte chocolade, muntblaadjes en rood fruit

NEEM CONTACT OP