Risotto met paddenstoelen en camembert

Ingrediënten voor 4 personen

  • Risottorijst 375 gram
  • Groente of paddestoelen bouillon 1,5 liter
  • sjalotje 1 stuks
  • Witte vermouth of Nouilly Prat
  • Champignons (kastanje) of gemengde paddenstoelen 250 gram
  • Camembert 125 gram
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Bouillon heet maken
  2. Sjalotje fijn snijden
  3. Scheut olijfolie in pan doen en hierin het sjalotje aanfruiten
  4. Risotto rijst toevoegen en glazig laten worden
  5. Afblussen met een scheut witte vermouth of Nouilly Prat
  6. Vervolgens een paar soeplepels hete bouillon toevoegen en laat al roerend pruttelen totdat de bouillon geabsorbeerd is. Herhaal dit met nieuwe bouillon. Controleer de gaarte door een paar korrels te proeven; de buitenkant met zacht zijn de binnenkant al dente
  7. Camembert erdoor roeren tot deze goed opgenomen is
  8. Champignons en/of paddenstoelen schoonmaken en in stukken snijden of scheuren
  9. Scheut olijfolie in een koekenpan en hierin de paddenstoelen mooi bruin bakken
  10. Paddenstoelen door de risotto roeren en op smaak maken met peper en zout
  11. Afgarneren met fijngehakte peterselie

 

NEEM CONTACT OP

RELAXEN EN CULINAIR GENIETEN! bed&breakfast,- vriendinnen,- culinair,- of BBQ arrangement