Risotto met paddenstoelen en camembert
Romige risotto met camembert en paddenstoelen
Ik hou van risotto. Niet alleen omdat het zo lekker is, maar ook omdat het dwingt om even stil te staan. Roeren, proeven, aandacht geven. Deze versie met paddenstoelen en camembert is vol van smaak en precies goed voor een herfstige avond of een gezellig etentje.
De paddenstoelen bak ik apart, zodat ze echt goed bruin worden en hun smaak behouden. De camembert maakt de risotto lekker romig zonder dat het te zwaar wordt. Afmaken met wat peterselie en je hebt een bord dat troost biedt, zonder ingewikkeld te zijn.
Of je nu kookt voor jezelf of voor vrienden aan tafel, dit gerecht laat zich altijd van zijn beste kant zien.
Ingrediënten voor 4 personen
- Risottorijst - 375 gram
- Groente of paddestoelen bouillon - 1,5 liter
- sjalotje - 1 stuks
- Witte vermouth of Nouilly Prat
- Champignons (kastanje) of gemengde paddenstoelen - 250 gram
- Camembert - 125 gram
- Peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Bouillon heet maken
- Sjalotje fijn snijden
- Scheut olijfolie in pan doen en hierin het sjalotje aanfruiten
- Risotto rijst toevoegen en glazig laten worden
- Afblussen met een scheut witte vermouth of Nouilly Prat
- Vervolgens een paar soeplepels hete bouillon toevoegen en laat al roerend pruttelen totdat de bouillon geabsorbeerd is. Herhaal dit met nieuwe bouillon. Controleer de gaarte door een paar korrels te proeven; de buitenkant met zacht zijn de binnenkant al dente
- Camembert erdoor roeren tot deze goed opgenomen is
- Champignons en/of paddenstoelen schoonmaken en in stukken snijden of scheuren
- Scheut olijfolie in een koekenpan en hierin de paddenstoelen mooi bruin bakken
- Paddenstoelen door de risotto roeren en op smaak maken met peper en zout
- Afgarneren met fijngehakte peterselie