lasagne met gehakt, witte kool, salie en tomatensaus - Aly Dijkema - Bedstay op 8
Recepten
Aly Dijkema
Recepten
04/14/2025
1 min
0

lasagne met gehakt, witte kool, salie en tomatensaus

04/14/2025
1 min
0

Lasagne met een twist van witte kool en salie

Ik ben dol op lasagne, maar dan wel op mijn manier. Geen standaard recept, maar eentje met extra smaak, zachte kool, romige saus en een flinke scheut karakter.

Deze lasagne is stevig, vol en hartverwarmend. Het gehakt bak ik samen met witte kool en verse salie – dat geeft een onverwachte, maar heerlijke twist. Met een romige kaassaus waar een beetje cognac doorheen gaat en een zachte tomatensaus met knoflook is dit geen doordeweekse pasta. Dit is echt comfortfood.

Perfect voor een avond met vrienden aan tafel of gewoon als je jezelf eens goed wilt verwennen. Maak een grote schaal, zet 'm op tafel en geniet.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Rundergehakt - 500 gram
  • Ui - 1 stuks
  • Witte kool - 250 gram
  • Salie - ca. 5-6 blaadjes
  • Droge witte wijn - 125 ml
  • Roomkaas - 200 gram
  • Nootmuskaat, peper & zout
  • Lasagne (vers) uit het koelvak - 1 pakje
  • Gepelde tomaten - 2 blik
  • Knoflook - 2 teentjes
  • Runderbouillon - 1 blokje
  • Boter - 40 gram
  • Bloem - 25 gram
  • Volle melk - 250 ml
  • Parmezaanse kaas - 125 gram
  • Cognac - 1 borrelglas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Gehakt met witte kool en salie:

  1. Snipper de ui
  2. Snijd de witte kool
  3. Snijd de salieblaadjes fijn
  4. Scheut olijfolie in een pan en fruit de ui
  5. Voeg gehakt, witte kool en salie toe
  6. Gehakt "bakken" en geheel goed doorroeren
  7. Afblussen met witte wijn
  8. Roomkaas toevoegen en op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout

Tomatensaus:

  1. Knoflook fijn snijden
  2. Olijfolie in een pan en knoflook glazig fruiten (pan niet te heet!)
  3. Runderbouillon tablet toevoegen - los roeren
  4. Gepelde tomaten toevoegen
  5. Geheel goed doorroeren en ca. 15 minuten laten pruttelen

Kaassaus:

  1. Parmezaanse kaas raspen
  2. Roomboter in een pan laten smelten
  3. Bloem toevoegen en goed doorroeren en ca. 1 minuut laten garen
  4. Koude melk in 1x keer toevoegen en goed doorroeren zodat er een mooie gladde saus ontstaat
  5. Cognac en kaas toevoegen
  6. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat fijngesneden salie toevoegen

Opmaak lasagne:

  1. Ovenschaal invetten met olijfolie en oven voorverwarmen op 175C
  2. 1e laag gehakt en witte kool mengsel + klein beetje kaassaus
  3. 2e laag lasagne
  4. 3e laag tomatensaus; dit herhalen tot gehakt witte kool en tomatensaus op is
  5. Laatste laag lasagne en dan aftoppen met de overige kaassaus
  6. Geheel ca. 30 minuten in de oven zetten
Reacties
Categorieën