Tapanade - Aly Dijkema - Bedstay op 8
Recepten
Aly Dijkema
Recepten
04/02/2025
0 min
0

Tapenade

04/02/2025
0 min
0

Puur, kruidig en net een beetje pittig

Dit is zo’n recept dat ik keer op keer maak. Niet alleen omdat het makkelijk is, maar vooral omdat het altijd goed valt. Deze tapenade is vol, kruidig en nét pittig genoeg. Perfect bij een borrelplank, op een bruschetta of gewoon als smaakmaker bij een etentje.

Ik gebruik meestal de olijven en zongedroogde tomaatjes van de LIDL. Die zijn prima van kwaliteit en geven precies die volle smaak die je nodig hebt. Met een beetje peper, wat groene kruiden en een kneepje citroen maak je er iets van dat echt karakter heeft.

Alles fijnsnijden, mengen en proeven tot het goed is. Meer hoeft het niet te zijn. Gewoon lekker, puur en met een beetje pit – zoals ik het graag zie in de keuken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Zwarte olijven - 1 pot
  • Gedroogde tomaatjes - 1 pot
  • Knoflook - 1 teentje
  • Rood pepertje - 1 stuks
  • Groene kruiden o.a.: peterselie, oregano, basilicum, tijm, rucola
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder de zaadlijsten uit het rode pepertje
  2. Potje met olijven afgieten
  3. Potje met gedroogde tomaatjes voor de helft afgieten/rest van de olie opvangen en gebruiken om de tapenade op smaak te brengen
  4. Kruiden wassen en alleen de blaadjes gebruiken
  5. Alle ingrediënten fijn snijden en op smaak brengen met peper en zout, olie van de zongedroogde tomaatjes en eventueel een drupje citroensap
Reacties
Categorieën